Escolar

Celebració "El día de la Pau i la no-violència"

El dia 30 de Gener vam celebrar “El dia escolar per la Pau i la no Violència” a la nostra escola Fraga III- Maria Moliner. El Dia Escolar de la No-violència i la Pau conegut també com a Dia Mundial, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers ,recordant així l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, figura principal del moviment per la no violència activa.

Aquesta ha sigut la segona vegada que ho celebrem al nostre col.legi, fent tot un seguit d'activitats per tal de treballar aquest tema i de donar-lo a conèixer des de tots els departaments, aportant a aquesta diada una sèrie d’activitats molt lúdiques i fent que tota l’escola pugui participar i gaudir a l’hora.

Al cicle d’infantil hem treballat el conte de la “Palometa “a les àrees de Valors i Religió, i entre tots els xiquets i les xiquetes han vestit amb plomes la “protagonista del conte”, amb paraules relacionades amb la Pau. Cada nen va portar de casa seva una caixa folrada. A mestra vam escriure un missatge de Pau en les tres llegües ( Anglès, Català i Castellà) que vam enganxar a cada Caixa.

Durant la tarda del dia 30 tota l’escola vam sortir al pati per construir un gran mur amb les caixes que havien portat , representant la Pau de tot el món, cantant la cançó “ Mensajes del agua ”i fent un ball tots junts. Com a cloenda de la jornada tot el centre ens vam col·locar al pati formant el símbol i la paraula “PAU” immortalitzant el moment amb una foto de record.

Silvia Rámiz Serveto
Mestra Català  CEIP FRAGA III-Maria Moliner

 

Contacta

La Voz Edita y Comunica

Candasnos 1, 2ºA
22520 Fraga
Teléfono: 974 471 487

lavoz@lavozdelbajocinca.com

Síguenos