• Inicio
  • Escolar
  • 1ª foguera de Sant Antonio a l'escola María Moliner

Escolar

1ª foguera de Sant Antonio a l'escola María Moliner

El dia 20 de Gener vam celebrar a l’escola, per primera vegada, “ La foguera de St. Antoni”. Durant tota aquella setmana vam realitzar diferents activitats referents a St. Antoni, el patró dels animals.

Com a celebració tradicional i festa de veïns, l’ hem volgut realitzar dins de la II CONVIVENCIA del nostre centre tot i està inclosa dins del projecte Salud-Health-Salut .

Des del departament de Llengua catalana, castellana i anglesa d’infantil vam parlar del que es fa a la foguera i tot el que comporta aquesta festa popular (costums, alimentació, dites, frases fetes...) per mitjà d’audiovisuals, fitxes, lectures,etc.

A Primària es va recopilar informació relacionada amb la foguera, en la que van col·laborar tots els cursos i des de diferents àrees, muntant un racó al Hall de fotografies d’animals, refranys , una foguera , un porquet o tossino, etc.

A partir de les 19:00 h l’AMYPA de l’escola va organitzar una foguera a la qual van assistir totes les famílies i personal docent que va voler participar. Cada família va portar el seu sopar per menjar i compartir i també es va muntar una discoteca mòbil; fent d’aquesta nit una vetllada de convivència entre Família-Escola amb molt bon ambient.

Va ser una bona nit per a la iniciació en aquesta activitat ja que l’ oratge va ser bo i tranquil, sense vent i amb una temperatura poc baixa . L’ alumnat va gaudir molt ja que es van fer una foguera amb els seus propis plantejaments. A continuació, poc a poc, tothom va començar a recollir . Els que tenien menys son es van quedar una estona més tot i aprofitant a fer curses de salts per sobre la foguera al mateix temps que es feien plantejaments per a properes celebracions sempre amb la intenció de millorar la present.

SANT ANTONI DEL PORQUET DE GENER ÉS EL DISSET

Judit Orús Gil
Mestra d'infantil i català
Ceip Fraga III - Maria Moliner

m moliner-foguera
m moliner-foguera
m moliner-foguera
m moliner-foguera
m moliner-foguera

Contacta

La Voz Edita y Comunica

Candasnos 1, 2ºA
22520 Fraga
Teléfono: 974 471 487

lavoz@lavozdelbajocinca.com

Síguenos