La gala anual del IEBC se celebrará en Zaidín

L’Institut d’Estudis del Baix Cinca, centre col·laborador de l’Instituto de Estudios Altoaragoneses, us informa que la gala anual de l’entitat enguany tindrà lloc a Saidí, al local del «ball vell», dissabte 5 de desembre a les 18:30.

En el transcurs de l’acte, es procedirà al lliurament del «Premi Josep Galan 2015 a la normalització lingüística i cultural», que en aquesta ocasió ha recaigut en l’escriptora de Saidí Laia Longan, i del «Premi Franja 2103: cultura i territori», que han merescut l’activista Josep Mauri i el meteoròleg Francesc Mauri.

Laia Longan (Saidí, 1979) és llicenciada en Comunicació audiovisual, està vinculada al món editorial i escriu històries per a joves lectors.

Josep Mauri (Barcelona, 1932) és originari de Casserres del Castell (Ribagorça) i va estar entre els promotors de la iniciativa de publicar la revista Temps de Franja; el seu fill Francesc Mauri (Barcelona, 1966) difon diàriament la Franja i les nostres paraules del temps des dels diversos mitjans de comunicació en què intervé.

La nota musical de la celebració correrà a càrrec de cantadors i tocadors de la Rondalla de la Penya Fragatina, que oferiran una selecció de jotes en la nostra llengua.

També s'anunciaran els projectes guanyadors de les beques Amanda Llebot, tant en la modalitat general com en l'escolar.

D’altra banda, l’IEBC anuncia que enguany torna a fer cagar el tronc: serà el diumenge 13 de desembre, a partir de les 18:00 hores, en el marc del Mercadet de Nadal que organitza al Cegonyer l’Associació d’amics i veïns del casc històric de Fraga. En aquesta ocasió, l’animació infantil comptarà a més a més amb una performance nadalenca a càrrec del grup de teatre Génesis 2.0.

La Junta de l'IEBC

0.0/5 rating (0 votes)

Contacta

La Voz Edita y Comunica

Candasnos 1, 2ºA
22520 Fraga
Teléfono: 974 471 487

lavoz@lavozdelbajocinca.com

Síguenos