Cinga Fòrum 2017

SÁBADO 23 DE SEPTIEMBRE. Fraga.
L'Institut d'Estudis del Baix Cinca organiza su jornada anual de reflexión y divulgación de temáticas interesantes para el Bajo Cinca.
La d’enguany porta per títol MEMÒRIA GRÀFICA 1647-1939: UNA ULLADA A LA HISTÒRIA, on tractarem la importància documental que representen, per a la història de Fraga i el Baix Cinca, les imatges on van reflectir la seua visió del moment nombrosos visitants i viatgers.


De la mateixa manera que a nosaltros mos agrada deixar testimoni gràfic d’esdeveniments de la nostra vida i emmagatzemar-los en diferents formats (paper, fitxers, CD ...), des dels primers temps de la Història de la Humanitat, l’home ha volgut deixar constància del seu pas per eix món mitjançant la pintura, escultura ...


Si en les primeres èpoques això era un privilegi de moments i personatges claus, l’aparició de la fotografia ha estès eixa afició a tota la població.


09,30 h. Presentació de la jornada: Pep Labat, president del Institut d’Estudis del Baix Cinca - IEA.
10,00 h. Gravats i aquarel· les de Fraga i el seu entorn - Joaquín Salleras Clarió, doctor en Història Medieval.
10,45 h. Retrospectives del Baix Cinca a través de visitants i viatgers - Mari Zapater Labrador, editora de Fogaril i Calaixera, quaderns de memòria.
11,30 h. Pausa cafè
12,00 h. Fotògrafs i il· lustradors que van inmortalitzar al Baix Cinca la Guerra Civil Espanyola - Paco Tejero Costa, historiador local.
12,45 h. Fotografía de patrimonio, de la cámara de placas al soporte digital - Fernando Alvira Lizano, fotògraf de patrimoni.
13,30 h. Cloenda

Contacta

La Voz Edita y Comunica

Candasnos 1, 2ºA
22520 Fraga
Teléfono: 974 471 487

lavoz@lavozdelbajocinca.com

Síguenos